Lluís Tejedor (ICV) hauria cobrat 12.870 euros en dietes no justificades

July 3, 2014 in Actualitat

x La Riuada

Segons ha informat a primera hora de la tarda la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, l’actual alcalde del Prat, Lluís Tejedor, hauria cobrat fins a 12.870€ nets (la xifra en brut és superior) entre els anys 2011 i 2012 de la Federació de Municipis de Catalunya en concepte de dietes no justificades. Aquesta informació ha estat recollida pels Mossos d’Esquadra a l’atestat policial en el marc del Cas Mercuri, cas que investiga el Jutjat d’Instrucció número 1 de Sabadell.

Segons la informació facilitada, 44 alcaldes, entre els que es troba Lluís Tejedor, haurien rebut dietes sense justificar. Aquest fet pot constituir un possible delicte de malversació de fons públics pels imports rebuts pels membres de la Federació de Municipis de Catalunya. Segons la informació recollida, es cobraven dietes fixes que es podrien considerar sous encoberts. Els Mossos arriben a la conclusió que els membres rebien una quantitat fixa no per assistència a reunions o per desplaçament, sinó pel rang que ostenten. Estatutàriament els càrrecs pels quals haurien cobrat no són remunerats. A més a més aquests retribucions no tindrien justificació, ja que no s’han celebrat moltes reunions estatutàriament fixades o molts membres no hi han assistit. Fins i tot es van cobrar entre el juny del 2011 i el setembre del mateix any, període en que el comitè executiu s’havia dissolt per període electoral fins a nou nomenament.

La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció està actualment analitzant la informació, si es confirmen sobresous i irregularitats tal i com apunten els Mossos d’Esquadra es demanarà la imputació formal dels 44 alcaldes implicats. Com a molt tard aquesta demanda es podria efectuar la setmana vinent, prèviament la plataforma demanarà la dimissió dels càrrecs públics.

 

+ Informació:

- L’alcalde del Prat de Llobregat, d’ICV, cobra 70.300 euros bruts a l’any

- [La Riuada] La crisi no retalla els sous dels polítics.