Lluís Tejedor imputat pel cobrament de dietes no justificades a la FMC

juliol 25, 2014 in Actualitat

x La Riuada

La jutge del Cas Mercuri ha imputat finalment a 41 de 44 alcaldes de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) que haurien cobrat dietes sense justificar els anys 2011 i 2012 segons vam avançar fa unes setmanes. Els tres alcaldes restants al ser aforats, només poden ser imputats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Durant el llarg de la tarda diversos alcaldes han confirmat les seves imputacions, i partits polítics com CiU, ERC i ICV-EUiA ho han fet amb les dels seus respectius alcaldes. Els imputats, entre els que es troba l’alcalde del Prat Lluís Tejedor estan citats a declarar al setembre per un suposat delicte de malversació de fons públics.

L’alcalde Lluís Tejedor està acusat de cobrar dietes sense justificar per valor de 12.870€ de la FMC on ostentava el càrrec de vicepresident. Aquest fet va transcendir el passat 3 de juliol en una roda de premsa feta per la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que es presenta com acusació popular en el Cas Mercuri. En aquesta es van fer ressò d’una peça judicial afegida al cas pels mossos d’esquadra on veien indicis delictius en haver-se cobrat pels imputats diners en concepte de dietes “no per assistència a reunions, intervencions, actes o desplaçaments, sinó pel rang que ostenten dins de l’organisme”.

Aquests cobraments en base al “rang que ostenten” estan prohibits als estatuts de la FMC per la pròpia prohibició legal que impedeix a qualsevol persona cobrar més d’un sou públic. La diferència en el valor dels cobraments entre els alcaldes pel càrrec que ostentaven dins l’organisme va portar als mossos a considerar aquestes dietes fixes com una mena de “sous encoberts” per evitar aquesta legislació. A més, segons apunta l’atestat: “aquestes retribucions no tindrien justificació” ni tan sols en concepte de dieta, ja que no s’han celebrat moltes reunions fixades als estatuts i molts membres ni tan sols havien assistit a les mateixes, donat-se la paradoxa de que fins i tot es van arribar a cobrar entre el juny i el setembre de 2011, període en que el comitè executiu de la FMC s’havia dissolt fins al seu nou nomenament en estar en període electoral.