Manifest: Aturem el desallotjament del Casal Okupat “La Llavor”

November 5, 2014 in Actualitat

Un centenar de persones s’han concentrat aquesta tarda a la Plaça de la Vila per mostrar el seu suport al Casal Okupat i Autogestionat “La Llavor” davant l’amenaça del seu desallotjament.

 

Un activista del citat Casal a intervingut al Ple Municipal en defensa de les iniciatives “autogestionades, assembleàries i horitzontals, fora dels canals institucionals i d’interessos econòmics i partidistes” que s’han generat en aquest espai, en tant que són “una necessitat pel Prat que enriqueix el teixit associatiu i social”. Cap dels grups polítics presents al Ple Municipal a volgut pronunciar-se respecte l’intervenció del representant del Casal i els fets esmentats.

Aquest espai alliberat propietat dels Bertrand, una coneguda família de cacics molt vinculada al Prat, haurà de enfrontar-se a un judici el proper 24 de novembre que determinarà la data del seu desallotjament forçós.

Ús deixem amb el manifest que han fet públic avui mateix entre els vianants de la Plaça de la Vila.

Manifest:
Aturem el desallotjament del Casal Okupat “La Llavor”

El proper 24 de novembre els membres del Casal Okupat i Autogestionat La Llavor anem a judici per l’okupació de l’edifici del CELL del passat 15 de març. El local és propietat de l’immobiliària Comercial Ibérica S.L, pertanyent al Grup Rosal de la família Bertrand, una poderosa nissaga propietària al Prat de la finca La Ricarda.

El CELL portava més de 15 anys abandonat, havia estat saquejat i desmantellat moltes vegades i es trobava en un procés de deteriorament imparable. Només en els pocs mesos en que ha estat okupat ja es pot comprovar una millora més que evident amb la neteja i adequació de diferents sales i la reparació de nombrosos desperfectes.

Un espai abandonat ha recobrat vida i ha estat seu en aquests pocs mesos de nombrosos col·lectius i persones. Des d’aquella primera assemblea amb més de 70 persones moltes han estat les iniciatives que s’han generat. Els espais autogestionats, assemblearis i horitzontals, fora dels canals institucionals i d’interesos econòmics i partidistes, són una necessitat pel Prat que enriqueix el teixit associatiu i social.

L’edifici està afectat per un pla urbanístic que obliga a qualsevol que vulgui comprar-lo a enderrocar la meitat per alinear-lo amb la resta d’edificis del carrer. Tampoc reuneix les condicions necessàries que justifiquin el pagament d’un lloguer. És per això que els seus propietaris ni l’han pogut vendre ni l’han pogut llogar mai. L’únic ús viable és el que li hem donat nosaltres, i en cas de que fóssim desallotjats el local continuaria abandonat anys.

Al Prat es cumpleixen 20 anys d’okupació i la lluita continua sent vigent davant la manca d’habitatges i la necessitat d’espais autogestionats on organitzar-nos. Davant la legalitat que defensa espais abandonats i propietats que no s’exerceixen defensem la legitimitat de donar-los un ús col·lectiu. Les persones que defensem el CELL sóm conscients de que sóm el fruit de totes les llavors que s’han anat sembrant aquests anys i que ara mateix estem sembrant de noves que algú recollirà. Per més que vulgueu ensorrar aquesta llavor, per més terra que li vulgueu llençar, això només farà que creixi més forta.

Sóm llavors de lluita i desobediència!!

Sembrem llavors de llibertat!!

Sóm i sembrem!!