El «pilotasso» multimilionari de Soros amb la privatització d’Aena

February 20, 2015 in Actualitat

«Només amb la compra d’accions d’Aena, ha guanyat gairebé 29 milions d’euros en una setmana».

 

La privatització del 49% d’AENA, la societat que gestiona els aeroports de l’estat espanyol, inclòs el del Prat, impulsada pel govern del PP tot i les critiques, ha beneficiat especialment a les elits financeres.

Un perfecte exemple d’això que un sindicat com la CGT han qualificat com d’«espoli» d’un bé públic a canvi de «xavalla», en seria el multimillonari especulador George Soros, el estadounidenc amb un patrimoni valorat amb uns 24.000 milions de dolars, cosa que el situa en el lloc número 245 de la llista Forbes de les persones més riques del món.

Segons publica el diari digital Publico Soros no va deixar escapar aquesta oportunitat. La sortida al parquet d’Aena aquest mateix mes va ser rebuda amb una notable pujada, que va despertar els dubtes sobre si el preu de venda (58 euros) havia estat suficientment ajustat. Aquell espectacular debut borsari ha tingut continuïtat: les accions estaven ahir en 74,68 euros, amb un increment del 28,7%. Soros va invertir cent milions i, en conseqüència, només una setmana després, el seu paquet d’Aena val més de 128. Un negoci rodó, com gairebé tots les seves operacions.

Soros és va fer cèlebre per ser “l’home que va fer entrar en fallida al Banc d’Anglaterra” després de l’atac especulatiu que va fer contra la lliura esterlina el dimecres 16 de setembre de 1992, quan va ordenar la venda de 10.000 milions de lliures i va forçar al Banc Central anglès a devaluar la moneda, amb el que va guanyar en nomès un dia uns 1.000 milions de dòlars.