CNT desconvoca la vaga a WFS per les reiterades vulneracions al dret de vaga.

February 20, 2015 in Actualitat

El comitè de vaga de la secció sindical de la CNT a l’empresa WFS de l’Aeroport del Prat, ha comunicat la desconvocatòria de les dues jornades de vaga previstes per per als dies 23 i 24 de Febrer, sense que s’hagi assolit cap mena d’acord. Ambdues dates s’incloïen en la convòcatòria d’altres dues aturades més que si van ser dutes a terme durant els dies 16 i 17 del mateix mes, com a resposta a les amonestacions, sancions i acomiadaments que van afectar diferents membres de la mencionada secció sindical

Els motius que segons CNT han catalitzat aquesta decisió, han estat la vulneració reiterada que WFS manté cap al dret de vaga, situació que es ve repetint des de la primera vaga convocada en 2012 i successivament en les posteriors fins avui. Algunes de les mesures que aquesta empresa amb seu a l’aeroport del Prat ha estat aplicant, són les modificacions de torns i horaris, noves contractacions de personal, suplències de funcions per càrrecs aliens a l’operativa habitual, incompliment d’uns abusius serveis mínims, incentius econòmics a aquells treballadors que no secundin la vaga i realitzin hores extres, etc. Totes aquestes irregularitats s’han vingut denunciant des de llavors.

Tampoc és la primera vegada que segons la CNT s’informa d’aquestes anomalies, al principal organisme gestor de l’Aeroport; Aena, que no s’ha pronunciat sobre aquest tema, convertint-se en corresponsable d’aquesta situació en mantenir una permissivitat que obligat d’aquesta manera, a l’anul·lació de la vaga abans de l’establert. La secció sindical valora què les conseqüències immediates a causa d’aquestes mesures, són la impossibilitat de negociació alguna i la inutilitat de la percepció econòmica que els vaguistes assumeixen renunciar, en exercir el seu dret de vaga.