La Ruta Anarquista del Prat de Llobregat convoca més d’un centenar de persones

octubre 30, 2012 in Memòria El Prat, Ruta Anarquista

Finalment, el 27 d’octubre es va realitzar la IIª Ruta Anarquista al Prat de Llobregat, després d’haver estat posposada el cap de setmana anterior per l’anunci de fortes pluges. La diada, organitzada pel col·lectiu Catarko amb la col·laboració de la CNT local i la distribuïdora Mercat Negre, es va iniciar al matí a l’estació de tren amb una ruta pels espais relacionats històricament amb el moviment anarquista, que es va allargar més de tres hores sota l’amenaça d’una pluja que finalment no es va produir.

Una nombrosa assistència, que en alguns moments arribaria a superar el centenar de persones, van seguir les explicacions de dos historiadors locals que van acompanyar-les amb material fotogràfic dels llocs que s’anaven descrivint. El recorregut seguia un plànol específic realitzat per l’ocasió que s’havia repartit entre els assistents i va transcorre pels mateixos espais on es van desenvolupar ateneus, escoles racionalistes, seus sindicals i socials, explicant-se, entre d’altres fets, moviments vaguístics, lluites obreres, temptatives revolucionàries, l’incendi de l’església i les empremtes de la revolució social de 1936. Aquest plànol i tots els materials generats a la ruta per diversos artistes es poden consultar al web que també fou creat per l’ocasió.

La diada va continuar a la tarda al parc del Fondo d’en Peixo amb una paella popular, amb opció vegana, on es repartiren més de 80 racions, i un recital de poesia llibertària a càrrec de dos poetes locals, finalitzant-se amb les actuacions musicals del cantautor local Bitxe i el concert acústic de Juanito Piquete.

Per saber-ne més:

Els dissenys del materials associats a la Ruta Anarquista

Vídeo de la Ruta Anarquista editat per la Riuada

Crònica Ruta anarquista del Prat.tv