Ajornada la Ruta anarquista al Prat pel risc de pluja

octubre 18, 2012 in Memòria El Prat, Memòria històrica, Ruta Anarquista

Imatge de la inauguració de la plaça 19 de Juliol a la primera edició de la ruta

Aixi dons una setmana desprès del previst. El proper dissabte 27 d’octubre a partir de les 10.45 sortirà des de la plaça de l’estació de tren d’El Prat de Llobregat, una ruta que recorrerà a peu els diferents espais relacionats amb la història de l’anarquisme pratenc. La passejada, gratuïta i oberta a tots els públics, serà comentada pels historiadors Jordi Ramos i Joan Montblanc, abarcant cronològicament el període de més preponderància d’aquest moviment a la població, entre els seus inicis a finals del s.XIX, quan es detecta la presència dels primers sindicats agraris impulsats per aquesta tendència, fins a la repressió franquista de postguerra, que es va acarnissar especialment a nivell local sobre centenars de militants que van patir la presó, l’exili i la mort.

En aquesta segona edició de la ruta anarquista, a les explicacions històriques s’hi han sumat les obres de diversos artistes locals, comptant amb dibuixos de Xavier Mateo i muntatges fotogràfics de Xavier Esteban i Erika Sánchez, basats en imatges de l’època; reculls i declamacions poètiques de Mariano Martínez i el disseny gràfic de Xavier Iroz. Aquestes aportacions serviran per il·lustrar el recorregut, com també ho farà la web d’El Prat Llibertari, que preveuen estrenar en aquella mateixa data i on quedaran exposats tots els materials relacionats amb la ruta. Els actes conclouran amb un dinar popular al parc del Fondo d’en Peixo amb diverses activitats que s’allargaran fins a la tarda.

La ruta està organitzada per diferents col·lectius llibertaris d’àmbit local: Catarko, CNT-El Prat i la Distribuïdora Mercat Negre, i té els seus antecedents a l’any 2006, quan es va fer per primera vegada en el marc de les jornades llibertàries realitzades al Casal Okupat “KOP-Alta Tensió” que commemoraven el 70è aniversari de la revolució de 1936.