Anuncien novetats referents al procés judicial que amenaça a desallotjar el Casal

April 19, 2015 in Actualitat

Comunicat del Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ després de les novetats legals:

Com ja vam dir, el jutjat del Prat ens va anunciar que aquest 9 d’abril havíem d’abandonar voluntàriament el Casal Okupat i Autogestionat La Llavor, després que els seus propietaris legals, la poderosa família Bertrand, demanessin l’execució provisional de la sentència del judici del passat novembre. Aquesta anticipació del desallotjament (execució provisional) es volia dur a terme abans que l’Audiència Provincial resolgui el recurs d’apel·lació que hem posat contra la sentencia del cas, que donava la raó a la propietat i ens deia de marxar d’aquell espai.

Assolim aquest fet com una petita victòria a nivell legal, que ens permetrà gaudir de més tranquil·litat i que ens allunyarà una mica de la inestabilitat que patíem, almenys durant uns mesos. Aquest petit acte de justícia, arriba just després del nostre primer aniversari, i ens servirà per poder enfocar els nous projectes amb més calma. Cal ser conscients, però, que els propietaris encara volen fer-nos fora, volen expulsar-nos d’un espai que no havia fet res més que deteriorar-se des que ells el van prendre la propietat.

Des que nosaltres vam decidir obrir un nou Casal, rehabilitant-lo i donant-li vida cada dia, aquestes persones s’han començat a interessar per l’espai. La seva avarícia especuladora s’evidencia quan només es preocupen d’una de les seves propietats quan algú la vol utilitzar sense que ells en treguin benefici. Ni tan sols saben quina forma té l’edifici on estem, com és per dins. Per ells no són cases, són diners.

Seguim, però, sense confiar en aquesta justícia que sempre ens ha demostrat de part de qui està. No confiem en aquesta justícia que tantes companyes ha deixat al carrer. No confiem en aquesta justícia que tants espais alliberats ha volgut destruir.

Perquè nosaltres estem decidides. Vam optar per l’Okupació com a eina per donar vida a espais abandonats i per combatre l’especulació que tantes famílies i col·lectius ha deixat sense casa. Cap sentència de cap jutge ens farà desistir, perquè sabem i hem pogut veure com ensorraven espais alliberats del nostre poble, però mai han pogut ni podran ensorrar els nostres projectes i somnis.

Per tant, l’activitat segueix igual que ho ha fet durant tots aquests mesos, i us animem a què participeu dels projectes que segueixen vius així com dels que tot just estan naixent.

Contra tota imposició, La Llavor es queda!! Sembrem Llavors!!

El Prat, abril 2015