Tal dia com avui de 2007 esclatar la polèmica arran la prohibició del 1r de maig alternatiu per part de l’Ajuntament

abril 29, 2020 in Memòria El Prat, Memòria històrica

La darrera manifestació convocada al Prat per commemorar el dia internacional dels treballadors data de 2007, i no va estar exempta d’una forta polèmica entre els organitzadors i ICV arran de la prohibició de la totalitat dels actes programats en el marc d’unes jornades contra la precarietat que pretenia escalfar motors el cap de setmana previ al 1r de Maig.

De bon matí un parell de patrulles de la Policia Municipal es van presentar per impedir l’inici de les jornades que estava previst que comencessin amb una taula rodona amb la qual havien d’intervenir treballadors de diverses empreses en conflicte en aquells moments, com Ibèria, SAS, Mercadona, Bocatta, Sintel, Braun i Seat. Finalment es va haver de suspendre per l’acció combinada de la Policia Municipal i la pluja que va caure aquell dia. El dinar previst que havia de començar en acabat es va traslladar al espai que va oferir el Kasal Okupat del Prat -Alta Tensió-.

A la tarda la manifestació prevista va ser igualment substituïda per una concentració sense incidents a l’Avinguda Montserrat a l’alçada del cinema Capri, sota una pancarta amb el lema de la convocatòria: “Treballadors i treballadores, recuperem la consciència. Aturem els sindicats Traïdors” acompanyada de la imatge crítica amb Candido Mendez i Jose Maria Fidalgo, dels sindicats UGT i CCOO, extrem que podem suposar que va molestar els polítics d’ICV i va provocar que prohibissin a darrera hora els actes del “1r de Maig Alternatiu” organitzat per la Xarxa Contra la Precarietat del Baix Llobregat.

+ Informació:
Manifest del 1r Maig alternatiu del Baix Llobregat

L’Ajuntament d’IC del Prat prohibeix l’1 de maig alternatiu del Baix Llobregat.