La Pugna inicia una campanya i fa públic un manifest en pro a l’autogestió veïnal com alternativa al sistema electoral

maig 21, 2015 in Uncategorized

«La Pugna, col·lectiu anarquista del Baix Llobregat, posa en marxa una campanya en diverses localitats de la comarca, entre elles la d’El Prat de Llobregat, i fa públic un manifest cridant a l’abstenció i a l’autogestió veïnal de cara a les eleccions municipals que se cel·lebraran diumenge vinent».

 

[Comunicat] CONTRA EL SISTEMA ELECTORAL, AUTOGESTIÓ VEÏNAL!

Propaganda electoral, presentacions, mítings, dinars, actes, jornades… Durant aquests dies de campanya electoral es produeix aquesta mena de circ on cada partit polític intenta treure vots d’allà on es pugui. Veiem com algunes veïnes s’organitzen un cop cada quatre anys per ser escollides i entrar a l’ajuntament com a responsables de gestionar els serveis que totes utilitzem. Alguns partits apostaran per la gestió privada d’alguns serveis, d’altres apostaran per la gestió pública. Alguns partits diran que volen portar la veu del poble a les institucions, quan sabem que aquestes estan fetes perquè uns pocs decideixin per a totes nosaltres. Moltes som les que no ens sentim identificades amb aquest espectacle, i veiem que aquest circ no va amb nosaltres.

Històricament hem vist que la dinàmica electoral no ha produït canvis dels quals les treballadores i treballadors s’hagin pogut beneficiar totalment, sempre són aquells qui tenen més els qui acaben guanyant la partida. Ha sigut només quan la classe treballadora s’ha organitzat horitzontalment, sense avantguardes ni jerarquies, quan s’han produït canvis dels que ens hem pogut beneficiar.

La classe treballadora del Baix Llobregat tenim memòria, i recordem que ha sigut a través de la lluita des de la base, des dels sindicats, des de les associacions de veïns, assemblees de barri, les plataformes ciutadanes i les entitats quan hem posat a les institucions entre l’espasa i la paret i han acabat cedint. Perquè sabem que som les treballadores qui aconseguirem allò que volem, sense professionals de la política.

Es per aquesta raó que animem a desfer-nos d’aquesta farsa què és el sistema electoral, creant o participant en assemblees de barri, en els espais on ni institucions ni empreses hi tenen cabuda, en entitats i associacions de veïns fora de la tutela de l’ajuntament.

Perquè serem nosaltres les que ens aixecarem des de la base per a construir uns pobles autogestionats, on siguin les veïnes qui gestionin els serveis directament, sense institucions intermediàries.

Perquè cap Estat ni Ajuntament ens farà lliures.

 

La Pugna, Maig 2015