L’Ajuntament del Prat sanciona a la campanya “No Votis PxC” per repartir fullets entre els vianats.

June 24, 2015 in Actualitat, DRETS

Estracte de l’expedient sancionador obert per l’Ajuntament del Prat

Una activista que va estar repartint pamflets d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) ha rebut una multa de l’Ajuntament del Prat de Llobregat per infracció de l’ordenança de civisme. Segons l’expedient sancionador, aquesta activitat hauria infringit l’article 77.11 de l’Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana, que estableix com a infracció lleu “Utilitzar o ocupar la via pública sense la corresponent autorització”, i imposa una sanció per un import de 200 euros.

La policia local, va identificar l’activista el passat 21 de maig. Un grup d’antifeixistes que estaven repartint uns follets d’UCFR de la campanya “No Votis cap grup feixista” a l’Avinguda Montserrat van ser increpats per membres de Plataforma per Catalunya (PxC), que van trucar a la policia. Agents de la policia local van personar-se  i van parlar amb els ultres de PxC, i  després van anar a buscar la persona que havia estat repartint follets, que ja estava marxant, per tal d’identificar-la i exigir-li que li entregués un dels follets que duia a la mà. Un membre del PxC va demanar a un agent de la policia que identifiqués a l’activista per tal de denunciar-la per intent d’agressió, en un intent d’intimidació que ja va denunciar el col·lectiu pratenc ‘Esborrem el Feixisme’.

L’agent de la policia local va denunciar l’activista per infracció de l’ordenança de civisme. El tinent d’alcalde de l’Àrea de Seguretat Ciutadana, Manteniment i Serveis Urbans és qui inicia l’expedient sancionador, instruït per la intendenta en cap de la Policia Local. L’ordenança no tipifica cap infracció concreta pel fet de repartir follets informatius pel carrer, ni tampoc diferencia les infraccions per utilització de la via pública sense autorització en casos d’ús privat dels que es fan amb caràcter polític o social.

La plataforma ‘Esborrem el feixisme‘ està estudiant les vies per tal de reclamar la retirada de la sanció i també denunciar l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana del Prat. Aquest i altres moviments socials i ciutadans del Prat han rebut sancions per infraccions de l’ordenança, i la seva activitat està sotmesa a un conjunt de tràmits per sol·licitar autoritzacions a l’Ajuntament que sovint han acabat amb denegació dels permisos per fer ús d’espais, ubicació dels actes a espais amb menys visibilitat, amenaces de sancions per penjar cartells i fins i tot la prohibició d’actes.

   Noticia relacionada:

Antifeixistes denuncien intent d’intimidació al Prat per part d’elements ultres de PxC