La Festa de la Sega i del Batre arriba a la seva segona edició

June 25, 2015 in Actualitat

«El darrer cap de setmana de juny tindrà lloc la segona edició de la “Festa de la sega i el batre”. Una festa amb vocació popular i autogestionada què intenta recuperar una de les dues festes majors tradicionals del Prat i que actualment resta oblidada».
«Aquest any arriba a la seva segona edició després dels problemes soferts l’any passat a causa de les traves administratives i vetos que va imposar l’Ajuntament d’El Prat, tal i com van  denunciar públicament els seus organitzadors».

 

   x La Riuada
L’Agenda cultural d’aquest cap de setmana ve marcada per  la Festa de la Sega i el Batre, aquest esdeveniment celebra la seva segona edició. Aquest any presenta importants novetats i desplegarà la Festa amb totes les seves activitats previstes.

La festa enguany, ha estat organitzada per la comissió de la Festa de la Sega i El Batre de la qual en formen part diverses entitats culturals o de lleure del Prat. Aquesta celebració pretén recuperar l’antiga Festa Major de Juny del Prat de Llobregat però amb un esperit marcadament popular i renovat. Les entitats son les que autogestionen la festa. La col·laboració amb  l’ajuntament ha estat necessària  en certs aspectes tècnics i logístics com és el cas de la instal·lació del fossat al Parc del fondo d’en Peixo.

El Trasllat i la grimpada del Pi, els imprescindibles

Divendres als volts de les 23 del vespre un pi de 10 metres serà el protagonista d’un animat cercavila on aquest tronc serà transportat des del riu fins al Parc del fondo d’en Peixo. Aquest pi serà transportat a pes per les persones que ho vulguin. La comissió de la Sega i el Batre fauna crida a totes les persones interessades a presentar-se a la Ronda de Llevant amb Avinguda Verge de Montserrat .

Aquest pi serà plantat al Parc del Fondo d’en Peixo l’endemà al matí i a la tarda serà grimpat per totes aquelles persones que ho desitgin.

Fi de Festa a l’Skatepark

La festa la clourà una nit de concerts i PD’s locals a l’Skatepark que posaran el to festiu a la festa. Podeu consultar el programa sencer d’activitats al final de la noticia.

Estrena de la Colla de Castellers del Prat

Els Castellers del Prat celebraran dissabte la seva primera diada com a colla amfitriona. Aquesta serà una diada especial, i és que la colla es batejarà, passarà a dur la camisa de color abandonant la blanca que porten actualment. Previsiblement, la colla passarà a ser també colla castellera de ple dret. Això serà possible després de descarregar tres castells de 6. Els acompanyaran els Castellers de Cornellà i els Laietans de Gramenet.

 

Més informació a:

https://www.facebook.com/festasega?fref=ts