L’Ajuntament del Prat de Llobregat retira la multa a una antifeixista que repartia fulletons contra PxC

June 27, 2015 in Actualitat, LLIBERTATS

«El consistori pratenc ha emès una nota oficial on diu que “anul·la i arxiva” la denúncia, entenent que l’acció no suposava “cap infracció de l’ordenança municipal de civisme” en estar emparada el lliure repartiment de fulletons per la campanya electoral».

 

Cartell editat per ‘Esborrem el feixisme’ per denunciar el cas.

L’endemà de què el setmanari la Directa fés públic què l’Ajuntament del Prat de Llobregat havia sancionat amb 200 euros una jove antifeixista del municipi que repartia fulletons contra PxC, el consistori governat per ICV, cedeix i fa marxa enrere.

Els fets es remunten a la passada campanya electoral i, en la nota que ha emèsa per l’ajuntament que capitaneja des de fa 33 anys Lluís Tejedor, es diu que s’ha decidit arxivar l’expedient sancionador “un cop presentades les al·legacions d’una persona que, durant la campanya electoral, repartia pamflets d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme al costat d’una de les carpes electorals del partit xenòfob Plataforma per Catalunya”. El raonament per donar per tancat el procediment administratiu és que “s’ha constatat que els fets es van produir en un incident emmarcat dins de la campanya electoral i no tenen cap relació ni suposen cap infracció de l’ordenança municipal del civisme i convivència ciutadana”. Per tot això, s’arxivarà l’expedient i, per tant, s’anul·larà la multa.

S’entén doncs que l’Ajuntament desprès de la polemica generada a les xarxes socials reactifica i considera que el lliure repartiment de fulletons entre els vianants esta permés per estar emparada pel periòde de campanya electoral, criteri que ja s’aplica igualment en altres camps, com la concessió de permisos per pancartes merament reivindicatives, que resta prohibida la resta de l’any.