[Opinió] La sensata homofòbia de Ciudadanos

November 8, 2015 in Debat

Dimecres passat, al darrer ple municipal de l’ajuntament del Prat, Ciutadans (C’s) presentar una moció per defensar l’aplicació de la llei 11/2014 que segons el regidor de C’s Antonio Miguel Ruiz “permetrà acabar amb la discriminació i eradicar les fòbies cap al col·lectiu LGTBI. La moció ha estat aprovada per unanimitat. Aquest discurs però, entra obertament en contradicció en les polítiques propugnades per C’s en altres indrets de l’estat espanyol, i són una bona mostra del doble joc del Partit d’Albert Rivera.

A un parell de mesos de les eleccions generals espanyoles, C’s es mostra enfortit per la seva gran pujada al Principat de Catalunya, i molt especialment al cinturó roig de Barcelona i a poblacions com el Prat de Llobregat, on van obtenir el 25% del vot a les autonòmiques i el 8.63 a les municipals, ara sembla també que intenten pescar vot entre la comunitat LGTBI, tot i que el discurs emprat a poblacions com el Prat entraria en aparent contradicció en el d’altres poblacions de l’estat on han votant en contra, o s’han abstingut, de plans contra la lgtbfobia com el que s’acaba d’aprovar a Cadis.

I és que, en els municipis en els quals han donat el seu suport al PP per governar, no han estat capaços de distanciar-se de la posició dels conservadors en cap d’aquest tipus de plans. A vista dels fets, dir que C’s recolza els drets de la comunitat lgtb -no oblidem que fins i tot el mateix Rivera estava en contra de la denominació de matrimoni per a les unions entre persones del mateix sexe- és com dir que el PP també ho fa.

Així i tot, s’ha aconseguit alguna cosa molt important i és que la societat, inclosa la dreta, ha descobert que evitar que tothom tingui els mateixos drets que els heterosexuals està malament, i que pegar i insultar a algú per ser trans, maricas i bolleras també ho està. L’homofòbia de Ciutadanos i el PP s’amaga entre arguments ridículs tals com a Cuba també hi ha homofòbia o jo també tinc amics gais però…, com ens van explicar en ‘Estoy Bailando’ en el cas de Ciudad Real, en el qual el juny passat C’s es va abstenir per evitar l’aprovació d’un pla similar al que la ‘Federación Arco Iris‘ està aprovant en diferents municipis d’Andalusia.

No fa gaire hem tingut noves mostres del doble joc de Ciutadanos, sempre a l’ombra del que faci el PP. A la ciutat andalusa de Nerja van votar en contra després d’haver afirmat que votarien a favor. Alguna cosa semblant va passar a Almeria, on després de la revolada mediàtica ja han reculat i han afirmat que aprovaran un de diferent, però que comptarà amb el suport de Colega, l’associació LGTB+ que sempre ha coquetejat obertament amb la dreta, en lloc del Pla proposat per la ‘Federación Arco Iris‘. Tenint en compte les escasses competències municipals per fer front a la LGTBfobia, poc podrà variar el pla de ‘Colega’ del d’Arco Iris si vol ser mitjanament efectiu, però, per descomptat, li prestarem molta atenció per descobrir les diferències i els veritables motius pel que van decidir diferenciar-se.

Albert Rivera necessita redefinir la política LGTB del seu partit, que ha recollit la marea de maricas magenta que adoraven a Rosa Díez, si no vol que aquest tipus de casos li acabin passant factura, com va passar amb les seves declaracions -rectificades ja- sobre el matrimoni homosexual. Encara que, probablement, al col·lectiu li vagi molt millor que segueixi ficant aquestes ficades de pota i es trobi lluny de ser la crossa de Rajoy en les generals espanyoles, per evitar que l’homofòbia de C’s torni a ser latent, aquesta vegada en l’àmbit estatal, i ens acabi afectant a tots i totes.

Article elaborat en part a partir del publicat per Daven a Desviados.org