El Correllengua 2015 arriba de nou al Prat recordant la figura d’Ovidi Montllor

November 17, 2015 in Actualitat

«Enguany el Correllengua al Prat se celebrarà el dijous 19 i divendres 20 de novembre i està dedicat a la figura d’Ovidi Montllor».

 

El Correllengua és un conjunt d’activitats culturals i festives que tenen com a finalitat defensar i promoure la llengua i la cultura catalanes. Des de l’any 1995 ha esdevingut la iniciativa que agrupa més entitats d’arreu dels Països Catalans que treballen en favor de la promoció del català. I des de l’any 2012, al Prat de Llobregat, hi ha una comissió ciutadana formada per diverses persones individuals, entitats i associacions, que treballen amb l’objectiu de fer arribar el Correllengua a la ciutat.

Com cada any, el Correllengua serveix per a recordar la figura i l’obra d’un personatge de prestigi, ja desaparegut, i que s’hagi significat per la seva estima envers la llengua. Enguany, la CAL dedica el Correllengua 2015 al polifacètic cantautor i actor Ovidi Montllor i Mengual. Montllor és la primera figura del País Valencià a qui es dedica en exclusiva un Correllengua del Principat, i ho fa per la seva vàlua com a music i pel seu inflexible compromís amb la llengua, la justícia i l’activisme social. Aquest reconeixement es fa en el marc de la “Festa Ovidi Montllor. Vint anys de vacances”que impulsen conjuntament la CAL, Som Països Catalans i els Casals i Ateneus dels Països Catalans.

Ovidi Montllor, (Alcoi, 4 de febrer de 1942 – Barcelona, 10 de març de 1995) va ser un actor i cantautor de la Nova Cançó d’origen valencià, amb una extensa trajectòria professional, que va publicar 12 àlbums i va participar en mig centenar de pel·lícules, 30 muntatges teatrals i diversos programes televisius.