Restricció en els permisos per a penjar pancartes

July 29, 2013 in Actualitat, Destacat

 x La Riuada

El passat mes de març l’Ajuntament va notificar a la CNT la restricció en la col·locació de pancartes reivindicatives a la via pública emparant-se en la normativa de civisme vigent al municipi.

En l’entrada de l’ultima instància per part del sindicat fent una petició per a penjar una pancarta, van haver de passar dos mesos fins a obtenir una notificació on es denegava el permís. El consistori al·lega que no era «una acte públic a la ciutat», amb el que suposa una nova interpretació més restrictiva de la citada normativa de civisme

Fonts del sindicat ens informen que, via telefònica, l’Ajuntament els va comunicar «que no se’ls permetrà penjar més pancartes fora de períodes electorals si no convoquen a activitats públiques concretes a la ciutat». Un membre del sindicat afirma que «fins ara no ens havien negat mai explícitament penjar cap pancarta, el que si que feien habitualment era donar-nos llargues i no contestar les nostres instàncies, i després treure’ns la pancarta tot i la notificació prèvia que havíem realitzat».

En un comunicat el sindicat llibertari demana la derogació de l’ordenaça de civisme i en critica el seu ús arbitrari per limitar la llibertat d’expressió, segons la CNT aquest prohibició no es tracta de un fet aïllat, si no que cal situar-la en un context creixent de “patrimonialització que fa de l’espai públic l’Ajuntament del Prat” i n’exposa com exemples, diversos casos de prohibició d’actes públics al Prat, la pràctica inexistència de espais públics per encartellar, i diverses mesures punitives contra l’exercici d’aquest dret, entre d’altres.

 

 

 

+INFORMACIÓ 

   Comunicat del SOV de la CNT del Prat.

   La CNT denuncia la retirada arbitrària d’una pancarta per part del ajuntament del Prat