El desnonament d’una veïna del Prat per part de la Sareb ha estat paralitza’t fins nova data

February 25, 2016 in Actualitat, DRETS

«La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca del Prat de Llobregat denuncia la intenció per part de la Sareb de desnonar una veïna del Prat, Saina, l’ajornament del desnonament previst inicialment per aquest divendres, ha fet a la PAH desconvocar la concentració prevista per tractar d’evitar la seva execució».

 

[Actualitza't 28/2] La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca del Prat va denunciar la intenció per part de la Sareb, més conegut popularment com “el banco malo”, de desnonar divendres de casa seva una veïna del Prat, Saina.

La paralització del desnonament aquest dilluns ha fet desconvocar la convocatòria feta publica per la PAH convidan als veïns del Prat a concentrar-se al carrer enfront de la vivenda de Saina. Aixi mateix la PAH a llençat el hashtag ‪#‎SainaSeQueda‬ per donar a conèixer i difondre el cas a les xarxes socials.

“La Sareb és nostre”

La Sareb és una entitat impulsada el novembre del 2012 pel govern espanyol amb l’objectiu de sanejar d’actius tòxics les entitats rescatades i és de propietat un 45% pública. Gran part dels actius tòxics de la banca espanyola eren immobiliaris i per això “la Sareb és coneguda com el banc dolent.

Les PAH catalanes van presentar el passat més d’octubre la campanya “La Sareb és nostra”. Segons la Plataforma la Sareb és un banc però “és sobretot una immobiliària, i la més gran d’Europa”i asseguren què “La Sareb no ha servit per mobilitzar tot aquest habitatge buit sinó que té l’objectiu de retenir-lo per poder tornar a especular d’aquí 10 anys” segons Berni Sorinas, portaveu de l’Obra Social de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

La campanya presentada per la PAH té per objectiu potenciar la seva Obra Social, que passa per l’ocupació d’habitatges buits d’entitats financeres per allotjar famílies que no tenen una altra alternativa d’habitatge. Dels 40 blocs recuperats per la PAH arreu de l’Estat, 18 són de la Sareb.