Acció de la PAH al Prat contra el BBVA pels desnonaments

March 20, 2016 in Actualitat, DRETS

Membres de la PAH del Prat van empaperar dijous passat diverses oficines bancaries del BBVA al municipi. L’acció s’emmarca en una campanya de pressió que està fent la PAH per exigir al BBVA que resolgui la situació de deu casos del Baix Penedès. La Policia Local del Prat va intervenir per identificar els activistes i va requerir la presència dels Mossos d’Esquadra.

La PAH exigeix al banc que resolgui, entre d’altres i per començar, quatre dels molts casos que estan encallats. Demanen la condonació del deute i un lloguer social per a una dona que ja té l’habitatge subhastat; que s’aturi el desallotjament pendent i s’atorgui un lloguer social a una altra família; la quita per a una tercera família que no pot assumir el deute que el banc l’imputa i del d’una família a la qual, després de ser desnonanada, el banc li demana un deute de 70.000 euros.

De fet, amb la llei a la mà i després que es promulgui la ILP habitatge, els grans tenidors d’habitatge estan obligats a oferir un lloguer social a les famílies que s’enfronten a un desnonament abans de desallotjar-les. La norma també preveu la creació de mecanismes que atorguin una segona oportunitat a les famílies sobre endeutades, per tal que puguin començar de nou. Però, a la pràctica, la llei no es compleix. “BBVA no sap el que és la llei, no l’apliquen i és una vergonya. És una llei que ens ha costat molt que s’aprovi i s’hauria de posar en pràctica”, diuen activistes de la PAH de Cunit.