L’acte solidari amb Bódalo topa amb la falta de facilitats del consistori pratenc i anuncia el seu ajornament.

maig 28, 2016 in Actualitat, LLIBERTATS, POLÍTICA

«El Grup de Suport a Andrés Bódalo del Prat de Llobregat comunica l’ajornament del festival solidari previst al nostre municipi, en denegar dues setmanes abans, l’ajuntament als organitzadors, l’espai on s’havia de celebrar l’acte».

 

Concentració a la Plaça de la Vila coincidint amb la presentació al Ple d’una moció de suport a Bódalo

Tot i haver iniciat les sol·licituds pertinents ja fa setmanes des del grup de suport denuncien que des de l’Ajuntament del Prat han anat dilatant la seva resposta a aquest col·lectiu, fins que s’han topat amb la denegació dels espais sol·licitats, sota l’argument del seu possible ús per actes de campanya electoral.

Segons el grup de suport; “no deixa de ser sorprenent que en un municipi amb una superfície de 31,4 km2 no hi hagi espai per un acte solidari”,”i que quedi tot reservat per actes electorals”. El grup de suport manifesta el seu convenciment “que amb un mínim de voluntat del govern municipal de col·laborar, “l’acte s’hagués pogut dur a terme en la data prevista”. L’acte ara suspès estava previst pel proper onze de juny al Parc Nou i havia anunciat les actuacions confirmades de les actuacions musicals de les Bruixes del Nord, Luciano Carmona, Jordi Montañez, Potato entre altres, així com exposicions de col·lectius, i organitzacions polítiques i sindicats que donen suport a l’alliberament de Bodaló.

Es dóna la circumstància durant la celebració del passat Ple municipal d’abril, va aprovar-se una moció de suport a Bódalo demanant la seva llibertat amb els vots a favor, entre d’altres, del grup municipal d’ICV-EUiA. Tot i la moció aprovada, els organitzadors denuncien la falta de facilitats amb les quals han topat en tot moment per part de responsables polítics del consistori pratenc governat per ICV-EUIA i PSC-PSOE: “ja ens van avançar fa uns dies que no tenien cap interès en què l’acte es fes al Prat, i ens van convidar a fer-ho fora a un altre municipi“. Per al grup de suport “torna a ser evident que hi ha grups que fan servir les mocions per penjar-se medalles però que després desatenen els compromisos que aquestes suposen”.

Desprès de lamentar l’actitud de l’ajuntament els solidaris amb Andrés Bodaló manifesten la seva intenció de portar a terme l’acte previst “amb o sense la col·laboració de l’Ajuntament” i de seguir treballant per la llibertat del sindicalista andalús del SAT empresonat arran d’una denuncia d’un edil del PSOE de la localitat de Jódar.

Per saber-ne més sobre el cas d’en Bódalo:
Una concentració i una moció al ple és solidaritzen amb Andrés Bodaló, el sindicalista andalús empresonat