Tala indiscriminada i injustificada d’una pineda protegida a Gavà

maig 25, 2016 in Actualitat, TERRITORI

La AV  Gavà Mar es declara “enganyada per l’Ajuntament, ja que ha arrasat una zona de pins per fer un pàrquing temporal quan ens van dir que seria un simple treball de neteja i manteniment” i anuncia possibles mesures judicials contra el consistori.

 

IMG 20160520 WA0004

La tala d’arbres que ha realitzat l’Ajuntament de Gavà en una parcel·la del barri de Gavà Mar amb l’objectiu d’instal·lar un aparcament temporal ha aixecat una gran polèmica entre els veïns de la zona. L’AV de Gavà Mar i d’altres col·lectius com el Grup Ecologista Les Agulles-Ecologistes en Acció, Grup ecologista Quercus, Unió Muntanyenca Eramprunyà han qualificat l’actuació de l’ajuntament de Gavà de despropòsit i critiquen que no té en compte la Directiva Hàbitats de la Unió Europea protegeix els hàbitats d’interès comunitari, i de forma més intensa els que es consideren prioritaris, dunes amb bosc de Pinus pinea o Pinus pinaster. Es tracta, així mateix, d’una parcel·la amb presència de nombroses espècies d’orquídees.

La presidenta de l’Associació de Veïns del barri Gavà Mar, Elisabet Martínez, ha transmès la seva indignació i considera que se’ls ha enganyat fent creure que l’actuació municipal només era per mantenir i netejar la pineda afectada en lloc d’acabar amb gairebé la totalitat dels pins que hi havia i es mostra “indignada per l’actuació que ha fet l’Ajuntament amb aquesta parcel·la amb l’únic fi de fer un pàrquing destinat a la temporada d’estiu. En una reunió que va mantenir el consistori amb els veïns ens van dir que només farien un aclarit-neteja i que es retirarien els pins que estiguessin en pitjor condició, però el que han fet és arrasar gairebé una zona amb la tala de més de 160 arbres”. Martínez explica també que “en la reunió no ens van presentar el projecte de què farien i pensaven que anirien a conservar la parcel·la com deu mana” i és per això que considera que “l’Ajuntament ens ha enganyat. Estic molt dolguda i alhora cabrejada” i afegeix que “hi havia altres parcel·les que estaven pitjor. No volem que el barri es quedi sense pins perquè les característiques del pi pinyoner li permet tenir una gran capacitat de processar el C02 i a més fa de barrera acústica.”

Elisabeth Martínez presidenta de l’Associaó ha avançat al mitjà periòdistic ‘La Premsa del Baix’ que “presentarem una instància a l’Ajuntament demanant informació, que ens expliquin per què s’ha fet d’aquesta manera i no d’una altra forma”. A més, des de l’AV Gavà Mar s’està treballant per presentar una possible demanda judical contra l’actuació de l’Ajuntament.

Informació elaborada a partir de l’article publicat a la Premsa del Baix i informacions pròpies.