Tal dia com avui de 2006 van concloure les jornades llibertàries commemoratives del 19 de Juliol

July 23, 2016 in Memòria El Prat, Memòria històrica

Tal dia com avui del 2006 van concloure les jornades llibertàries organitzades a El Prat per commemorar el setantè aniversari de la revolució.

Iniciades cinc dies abans, tot coincidint amb l’efemèride del 19 de juliol, les jornades van estar organitzades pel col·lectiu llibertari pratenc ‘Catarko’ amb la col·laboració de la CNT del Prat i el KOP-Alta Tensió-, i van consistir amb diverses xerrades divulgatives entorn de la història, la cultura i l’arrelament de l’anarquisme pratenc i català, així com un debat públic sobre els conceptes de l’anarquisme en l’actualitat amb convidats com els historiadors Ferran Aisa, Jordi Ramos, Joan Montblanc o Joan Mateu. Acompanyant la part més divulgativa de l’esdeveniment durant el matí de dissabte també va tenir lloc una ruta anarquista pels passatges més emblemàtics de la revolució i l’anarquisme pratenc que va finalitzar amb una ofrena floral als lluitadors antifeixistes i amb la inauguració d’una plaça dedicada al 19 de juliol de 1936. En acabat va tenir lloc una paellada pels assistents al Kasal Okupat del Prat -Alta Tensió-.

En l’aspecte més lúdic i cultural, les jornades també van oferir un concert nocturn de grups com Zermeño. Kill, Mugabu, o la representació de l’obra de teatre de Dario Fo “Mort accidental d’un anarquista” a càrrec de la companyia “La Terra Teatre” amb una destacada presència de públic.

Segons han anunciat els organitzadors esta previst que el pròxim mes d’octubre coincidint amb la comnmemoració aquest 2016 del vigèsim aniversari de la revolució, s’organitzi una reedició de les jornades llibertàries i una nova ruta anarquista pels carrers Prat.

Per veure més fotos clika aqui