L’alcalde del Prat surt en defensa del coordinador d’Urbanisme acusat de col·laborar amb l’execució de desnonaments.

September 28, 2016 in Actualitat, POLÍTICA

L’Ajuntament d’El Prat de Llobregat, liderat per Luis Teixidor, d’ICV, assegura que és una “absoluta falsedat” que el seu coordinador de serveis d’Urbanisme i Medi ambient, Lluís Barba, hagi actuat com a advocat per Catalunya Bank, actualment BBVA, en execucions hipotecàries tal i com va publicar el portal digital Economía Digital el passat dilluns, fent-se ressó d’un comunicat difós per Som El Prat–Som Sindicalistes, acompanyada de suposada documentació judicial.

Segons aquest comunicat Barba hauria participat, com a advocat de Catalunya Banc, en dues execucions hipotecàries que van acabar l’any passat amb la subhasta judicial de dos pisos de Barcelona.

Per la seva banda l’Ajuntament precisa que Barba no ha participat en cap execució hipotecària, ni en cap procés judicial perquè, malgrat ser llicenciat en Dret, no està col·legiat des de 1985 i, per tant, no pot exercir com a advocat en aquestes causes. Aquestes informacions, segons manté l’equip de govern que lidera Luis Tejedor, són totalment falses. Barba segons el comunicat fet públic pel consistori va lliurar a l’Ajuntament un certificat del procurador judicial que va intervenir en les citades execucions en el qual s’acredita que no va tenir cap participació. En el comunicat s’assenyala que Barba emprendrà immediatament accions legals per investigar la procedència del que es qualifica de “evident manipulació”.

Com a coordinador dels serveis d’Urbanisme i Medi ambient, Barba té un sou de 77.200 euros bruts anuals, segons una ordre de l’Ajuntament datada l’1 de juliol de 2015.

Respecte a la gestió de l’àrea municipal d’Urbanisme, Som Sindicalistes assenyala que l’empresa BCN 1 Filfulment SL, filial de Amazon, ha aconseguit una llicència d’obres en un temps rècord. L’empresa es va crear l’11 de maig de 2016 i el 16 de juny ja tenia l’autorització per aixecar una nau al polígon industrial Mes Blau d’aquesta localitat.

 

 

Annex: Imatge amb un dels suposats documents oficials on apareix el nom de Barba com a advocat de la part executora d’un desnonament.