El nom del coordinador d’urbanisme de l’Ajuntament del Prat apareixia erròniament en uns processos d’execució hipotecària

September 30, 2016 in Actualitat, POLÍTICA

x La Riuada

En els edictes emesos per l’Administració de Justícia hi consta el nom de Lluís Barba com a advocat de Catalunya Banc en tres processos judicials d’execució hipotecària, però el coordinador d’urbanisme desmenteix aquest fet i demana una investigació de l’origen de l’error.

Aquesta setmana va aparèixer al portal d’internet Economía Digital una notícia que es feia ressò d’uns fets publicats a les xarxes socials pel sindicat “Somos Sindicalistas” i explicava que el coordinador d’Urbanisme i Medi Ambient de l’Ajuntament del Prat, Lluís María Barba Boada, havia participat en diversos processos judicials d’execucions hipotecàries. La documentació difosa per aquest sindicat, proper a Podemos i present a la plantilla de l’Ajuntament del Prat, provenia de l’Administració de Justícia.  Tres edictes, emesos per dos jutjats de Barcelona, contenien el nom de Barba com a advocat de Catalunya Banc en tres processos d’execució hipotecària a tres jutjats diferents i en diversos anys (2012, 2013 i 2014). Barba va sol•licitar als procuradors judicials que van intervenir en aquestes causes una certificació que acredita que no és ell qui va exercir d’advocat sinó un altre lletrat, que pertany al col•legi d’advocats de Madrid. Si bé al final de l’expedient dels tres processos judicials apareix el nom d’aquest altre advocat, en la capçalera dels edictes que l’Administració de justícia va publicar hi consta el nom de Barba.

Es desconeix per què va tenir lloc aquest error, que podria ser una suplantació d’identitat o bé una confusió. Dimarts 27 de setembre, Lluís Barba va interposar una demanda als mossos d’esquadra per a que investigui l’origen de l’error en els tres documents. L’ajuntament del Prat va remetre un comunicat informatiu a qui s’havia interessat pel cas qualificant les informacions aparegudes de “falses” i “interessades”. Segons el comunicat, Barba no està col•legiat des del 1985 i, per tant, no pot exercir d’advocat.