L’ajuntament recula arran de la polèmica i amnistia el mural del carrer Doctor Martí i Julià

octubre 12, 2016 in Actualitat, POLÍTICA

Després de la polèmica generada a les xarxes socials, inclosa una piulada a Twitter del popular presentador de televisió Jordi Evole què s’en va fer ressó, l’Ajuntament d’El Prat ha fet marxa enrere en la denúncia interposada contra els autors d’un mural al Doctor Martí i Julià d’El Prat comparant el nostre avís i àvies que fugien de la Guerra Civil amb els refugiats d’avui sota el lema “80 anys i aquí no ha canviat res“.

L’elaboració d’aquest mural, es va fer en el marc de la celebració de les Festes Majors organitzades al carrer Doctor Martí i Julià per l’Anti, no sense que medies la intervenció de la policia municipal, que va identificar als seus autors. En el rovell de l’ou d’aquesta polèmica està la normativa de civisme i que regula i restringeix entre altres coses, els usos de l’espai públic, i entre ells, les façanes. La realització d’aquest mural entre en conflicte amb la citada normativa i l’Ajuntament del Prat hauria demanat als seus autors pintar la paret de blanc per esborrar el mural i acomplir amb l’ordenança de civisme.

No és la primera vegada que l’estricta legislació què impera al Prat i que regula entre altres coses l’ús de l’espai públic, genera una polèmica què transcendeix a les xarxes socials i als mitjans i l’ajuntament ha de fer marxa enrere; el més recent el cas d’una multa a una activista de la plataforma ‘Esborrem el feixisme’ què repartia fulletons a la via pública. En tot cas, les topades amb diversos moviments socials per la normativa de civisme venen repetint-se al nostre municipi amb assiduïtat per qüestions com la denegació d’espais per actes al carrer, la retirada i denegacions de permisos per penjar pancartes, la retirada de la majoria de lloc públics per encartellar i la imposició de multes per la mateixa acció…

Els murals reivindicatius tan comuns a El Prat a principis dels 80 són avui només un record.