Arriba una nova edició del Correllengua recordant la figura de Montserrat Roig

November 2, 2016 in Actualitat

«Enguany el Correllengua al Prat se celebrarà el dijous 3 i divendres 4 de novembre i està dedicat a la figura de Montserrat Roig».

 

El Correllengua és un conjunt d’activitats culturals i festives que tenen com a finalitat defensar i promoure la llengua i la cultura catalanes. Des de l’any 1995 ha esdevingut la iniciativa que agrupa més entitats d’arreu dels Països Catalans que treballen en favor de la promoció del català. I des de l’any 2012, al Prat de Llobregat, hi ha una comissió ciutadana formada per diverses persones individuals, entitats i associacions, que treballen amb l’objectiu de fer arribar el Correllengua al nostre municipi.

Com cada any, el Correllengua serveix per a recordar la figura i l’obra d’un personatge de prestigi, ja desaparegut, i que s’hagi significat per la seva estima envers la llengua. Enguany, la CAL dedica el Correllengua 2016 a la periodista i escriptora Montserrat Roig, coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort.

Els actes del Correllengua 2016, que enguany arriba a la vintena edició arreu del Països Catalans i la cinquena al Prat, tenen l’objectiu de recordar el compromís de Montserrat Roig amb la llengua catalana. A més, divulguen la inestimable tasca periodística de l’autora per recuperar la memòria històrica dels crims del nazisme, i posen l’accent en la seva essència marcadament feminista i d’esquerres. Tot plegat, per seguir estenent el llegat d’una de les figures més rellevants del país.

Consulteu el programa d’actes del Correllengua que tindran lloc al Prat el dijous 3 i divendres 4 de novembre.