Els vestíbuls de l’Aeroport del Prat ja mostren la brutícia fruit de la vaga dels treballadors de Valoriza

December 1, 2016 in Actualitat, ECONOMIA

«Valoriza recula en l’acomiadament de tres treballadores que van fer vaga complint els serveis mínims fixats per Treball».

 x Diari del treball
Tercer dia de mobilitzacions a les terminals 1 i 2 de l’Aeroport del Prat de les treballadores i treballadors de l’empresa Valoriza. La vaga es manté amb un seguiment, segons els sindicats de pràcticament el 100%. A aquesta incidència, segurament hi ha jugat un paper l’acomiadament de tres treballadores i posterior retirada de la mesura per part de la companyia.

Com és tradicional en les vagues de les empreses de realitzen la neteja a l’aeroport de Barcelona, una forma de protesta de les treballadores i treballadors és durant la vaga fer desfilades pels vestíbuls i el llançament de trossos de paper de manera que la sensació és que el recinte està ple de brutícia.

A Valoriza a l’Aeroport del Prat hi treballen 350 treballadores i treballadors. La vaga s’ha declarat després que l’empresa presentés un expedient de canvi de les condicions de treball de la plantilla emparant-se en l’article 41 de la reforma laboral.

Fonts de la UGT de Catalunya han manifestat a Diari del Treball que l’expedient només es pot explicar vinculant la decisió amb la darrera oferta presentada a Aena per realitzar la neteja, que es va situar en 1,5 milions. Després d’aconseguir la comanda s’ha produït la comunicació de canvi de les condicions laborals, i la subsegüent vaga.

La vaga de les persones que netegen les dues terminals de l’Aeroport del Prat s’ha convertit en un conflicte amb característiques simbòliques. A això hi ha contribuït la visita del secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, que s’ha solidaritzat amb els netejadors i netejadores.

Després de l’acomiadament i posterior retirada de la mesura per part de Valoriza a instàncies del Departament de Treball, CCOO i la direcció de la companyia s’han trobat i s’ha ratificat que no hi haurà comiats si la vaga es realitza d’acord amb els serveis mínims estipulats per la Generalitat. En el contacte s’ha decidit que en acabar l’onada de vagues hi haurà una reunió entre treballadors i empresa per buscar una sortida al conflicte.

La vaga a Valoriza va començar el 28 i es mantindrà fins al 2 de desembre i en una segona tongada està prevista per als dies 22 i 23 de desembre, cosa que coincidiria amb un dels moments amb més trànsit de passatgers en el principal aeroport català.