Una concentració davant del consolat exigeix al govern grec la posada en llibertat de Lola

desembre 5, 2016 in Actualitat, LLIBERTATS

«L’afiliada del sindicat i antiga resident del Prat de Llobregat, Lola Gutiérrez, segueix detinguda a Atenes acusada d’ajudar a fugir a un refugiat kurd».

Més d’un centanar de persones s’han concentrat davant del consolat de Grècia a Barcelona per demanar la llibertat de la sindicalista Lola Gutiérrez, empresonada des del passat 27 de novembre quan va ser arrestada a l’aeroport d’Atenes. Aquesta sindicalista, fins fa poc resident al Prat de Llobregat, i implicada a movimets locals com El Prat contra les rellades o l’Acampada Prat del 15-m, està acusada d’ajudar a un refugiat kurd “a fugir del país, de la guerra i, probablement, de la mort”, segons denuncia el sindicat.

Aquest matí, els companys de Gutiérrez han fet arribar un escrit al cònsol de Grècia a Barcelona en el que demanen la posada en llibertat de la seva companya. El cònsol ha rebut una delegació dels concentrats, membres de la CGT de la Diputació de Barcelona i de la família de Gutiérrez, i s’ha compromès a fer arribar la petició de llibertat a l’ambaixada grega.

La CGT celebra que que “hi hagi persones que per la seva implicació activa davant la injustícia actuïn sobre el terreny, arriscant la seva pròpia vida i la seva llibertat”, i denuncia que la seva companya ha tingut “el valor d’enfrontar-se a règims repressius com el de Grècia, país en el qual continua en presó en ser considerada una enemiga de l’estat” i afirma què “els acords de la Unió Europea amb Turquia” i “el tracte vexatori a Europa als que fugen de la fam, les guerres i la mort, no pot tenir altra resposta que desobeir totes les lleis que impedeixen que les persones que busquen refugi es salvin, per mitjà d’accions que permetin ajudar a tots aquells que volen seguir tenint un futur.”

El sindicat afirma igualment que “els il·legals i els delinqüents formen part dels governs dels països que van prometre ajuda i practiquen les devolucions en calent o l’internament dels immigrants, i recorden “les fotos vergonyoses dels mandataris europeus i les seves promeses d’ajuda als refugiats.

El sindicat ha iniciat una campanya de solidaritat que es pot seguir a través de la pàgina web https://lolallibertat.wordpress.com/des d’on es recullen firmes de suport i es demanen accions per aconseguir la seva llibertat.

Informació relacionada

Galeria fotogràfica de la concentració

Una sindicalista de la CGT està arrestada a Grècia per intentar ajudar un refugiat a arribar a Barcelona

La sindicalista Lola Gutiérrez continuarà empresonada a Grècia fins la seva deportació el vuit de desembre