Desconvocada la vaga de neteja a l’aeroport

desembre 23, 2016 in Actualitat, ECONOMIA

  x La Riuada

S’han anul·lat  les vagues del servei de neteja de l’aeroport que s’havien convocat pels pròxims dies 22 i 23 de desembre. L’empresa Valoriza ha retirat l’expedient de modificació de les condicions de treball que havia presentat i que va comportar la vaga dels treballadors i treballadores durant el pont de la Puríssima. En assemblea, la plantilla ha decidit desconvocar les aturades previses ja que l’empresa s’ha compromès a reconèixer el pacte laboral vigent per tal de mantenir els drets laborals.

Durant l’operació sortida del pont de desembre, les terminals 1 i 2 de l’aeroport del Prat van acumular brutícia per la vaga dels serveis de neteja. Cinc dies en què les papereres van estar plenes a vessar d’escombraries, els lavabos bruts i el terra cobert per papers de diari trossejats, escampats durant les protestes de la plantilla de Valoriza. Els sindicats UGT i CCOO, que van convocar les aturades, afirmen que Valoriza va guanyar l’adjudicació del concurs d’AENA a principis d’any havent presentat una oferta amb un preu un 20% per sota del cost real, i ara pretenia reduir la despesa incomplint els acords laborals, reduint els dies lliures i incrementant de la càrrega de treball.

L’anterior contractista Vareser també va guanyar el concurs abaixant preus i va incomplir les condicions pactades amb els treballadors, que van fer vaga el 2012 i el 2015.

.

Noticies relacionades:

Denuncien a inspecció de treball que Valoriza no retira per escrit quatre acomiadaments

Els vestíbuls de l’Aeroport del Prat ja mostren la brutícia fruit de la vaga dels treballadors de Valoriza