La Festa de la Terra vol esdevenir un toc d’atenció enfront dels nous plans urbanístics que amenacen el delta.

abril 16, 2017 in Actualitat, CULTURA, TERRITORI

Aquest cap de setmana es portaran a terme diverses activitats, informatives i lúdiques, per denunciar la situació que viu el Delta de Llobregat i els nous projectes especulatius què l’amenacen, tot coincidint amb el 30è aniversari de la declaració de les primeres reserves naturals a el Delta del Llobregat.

L’esdevediment començara aquest divendres a les 19.30 hores al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ amb una xerrada a càrrec de Jose Garcia, vicepresident de DEPANA, sota l’enunciat; “Històries, llegendes i ornitimància al Delta del Llobregat”. I seguirà dissabte amb un cercaquintos organitzat per la Colla Bastonera d’El Prat a les 19h a la Plaça de la Vila. La Festa continuarà dissabte mateix al Casal amb una nit de Punxadiscos amb PD EFE i PD Partisana.

La Festa de la Terra torna l’any passat al Prat després d’un parentesis de 6 anys sense celebrar-se, de la ma del col·lectiu llibertari ‘Catarko’, després de recollir aquest col·lectiu el testimoni deixat l’any 2010 a la darrera edició, per la campanya ‘Salvem el Delta’ i DEPANA com a organitzadores de l’esdeveniment.

Diversos han estat els col·lectius i entitats responsables de l’organització d’aquest esdeveniment, des de què el Kasal Okupat del Prat -Alta Tensió- n’organitzes la primera edició l’any 2004. A més a més dels esmentats Catarko, Salvem el delta, DEPANA, i KOP -Alta Tensió- caldria afeguir el nucli promotor de la CAL del Prat que n’organitzar l’edició de 2005.

La Festa de la Terra vol reivindicar, de forma lúdica, la defensa del territori davant les agressions del capitalisme depredador, i les cultures dels pobles enfront el fenòmens globalitzadors que pretenen homogeneïtzar-les. Tradicionalment s’ha realitzat sempre entre dues diades de forta càrrega simbòlica, la diada de Sant Jordi, escenari tradicional de mobilitzacions en defensa de la llengua i el dia mundial de la Terra, 23 i 25 d’Abril respectivament.

Per saber-ne més.
[2016] La darrera ‘Festa de la Terra’ serveix per alertar sobre els nous plans urbanístic que amenacen de nou al Delta