Abocaments ilegals a la bassa de laminació de la Torre Gran

abril 18, 2017 in Actualitat, TERRITORI

El passat 15 d’abril, un company de DEPANA ens va comunicar que s’havia trobat un abocament de residus a la bassa de laminació de la Torre situada a l’Hospitalet de Llobregat. Per la plataforma SOS Delta del Llobregat “és lamentable e indignant que a aquestes alçades del SXXI encara haguem de patir i lluitar contra aquest tipus d’agressions al medi ambient, encara cal molta més conscienciació i pedagogia de la ciutadania”.

Segons manifesta el col·lectiu ecològista cal recordar que només queden un 2% dels seus aiguamolls originaris al Delta, així que qualsevol zona humida, per petita i marginal que pugui semblar, cal conservar-la. Sense anar més lluny, el nostre company de DEPANA va observar aquell mateix día dos cames llargues (espècie protegida per l’UE) i un ànec blanc (espècie rara al Delta del Llobregat lluny de les RN del Remolar i Cal Tet), entre d’altres espècies aquàtiques com el corriol petit i el bernat pescaire.