La PAH aconsegueix l’adhesió del Ple d’El Prat a la seva proposta de llei de l’habitatge

May 7, 2017 in Actualitat, DRETS

«La PAH convoca mobilitzacions per “donar a coneixer la ILP presentada per una nova llei de vivenda” i esperen que les institucions municipals interpel·lin el Congrés dels Diputats perquè aprovi la llei amb “urgència”».

 

A la darrera setmana diverses mobilitzacions han tingut lloc convocades per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) per reivindicar l’aplicació de la proposta de llei que la plataforma ha portat al Congrés espanyol per garantir el dret a l’habitatge i evitar els desnonaments.

Amb l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania la iniciativa legislativa popular (ILP) presentada per la PAH per redactar una nova llei d’habitatge i exigir la seva aplicació. Al Prat de Llobregat dimecres passat membres de la PAH local van presentar una moció al Ple de l’Ajuntament en suport d’aquesta iniciativa que va ser aprovada amb l’abstenció de C’s i el PP.

En aquest mateix marc de mobilitzacions dissabte passat una rúa va recorrer diferents edificis de Barcelona els veïns dels quals estan sota amenaça: fons d’inversió estan comprant immobles sencers, amb inquilins dins, a l’espera que aquests finalitzin els contractes i els pisos puguin ser revenuts.

Els objectius de la plataforma passen per evitar els desnonaments, ja siguin per compra o lloguer, garantir els subministraments bàsics a les famílies sense recursos i oferir eines per ampliar el parc públic d’habitatge social.

A més, la plataforma pretén abordar el problema del lloguer amb la reforma de la llei d’arrendaments urbans donant més estabilitat als contractes; la curta durada dels contractes està provocant a la capital catalana el creixement de les compres d’edificis sencers per part de les immobiliàries.

La PAH ha posat l’accent en el problema amb els lloguers. “És imprescindible detenir la bombolla dels lloguers i aplicar mesures concretes per combatre-la”, ha destacat el portaveu de la PAH, Carlos Macías.

El portaveu ha denunciat l’increment del lloguer –un 24%, segons la PAH– a Barcelona. Per detenir aquest increment, Carlos Macías ha evocat mesurades com l’ampliació de la durada mínima dels contractes de lloguer i implementar mecanismes de control de preus.

Informació elaborada en base a informacions propies i extretes del portal Catalunya Plural, amb fotogràdia del periòdic El Delta.