L’Ajuntament del Prat hauria ‘perdonat’ gairebé 13 milions d’euros a Amazon

May 21, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

L’Ajuntament d’El Prat ha perdonat al gegant del comerç electrònic Amazon, presumptament, més de 12 milions i mig d’euros “a l’aplicar-li l’impost de construccions i instal·lacions com si es tractés d’un simple magatzem de tipus mitjà” enlloc “d’una instal·lació de vendes on-line” tal i com determina l’ordenança fiscal del 2016, segons ha denunciat públicament l’associació ‘Som sindicalistes del Prat’.

“La diferència entre aplicar l’impost sobre construccions com a magatzem en lloc de com comerç, suposa prop de tretze milions d’euros de diferència que han deixat d’entrar a les arques municipals”, expliquen.

Aquesta mateixa associació de treballadors municipals ja va denunciar anteriorment les dures condicions imposades per Amazon a l’Ajuntament, l’Incasol, i la Generalitat per instal·lar-se a El Prat en terrenys de titularitat pública. Sense anar més lluny el passat desembre del 2015 el Ple de l’Ajuntament ja va haver de modificar el seu Pla General Metropolita (PGM) per adaptar aixi les ordenançes urbanístiques municipals a les exigències d’Amazon.

Aquesta companyia acumula crítiques arreu del món per les seves capacitats en elusió fiscal, i nombrosíssimes crítiques per les condicions laborals i salarials dels treballadors –com a mínim en les categories més baixes, que no oblidem que són en les quals hi treballa més gent. Aquests han estat descrits amb molta cruesa en un llibre i un documental titulat de forma premonitòria “Els esclaus d’Amazon”.

La finalització de les obres i l’obertura de les portes del nou centre d’Amazon al Prat de Llobregat, està prevista pel proper el 4 d’octubre.