Crida a la mobilització i ha acampar davant del Teatre Artesà per aturar l’imminent enderroc i reivindicar la seva rehabilitació

maig 29, 2017 in Actualitat

Davant la previsió de l’entrada imminent aquesta setmana de les màquines per enderrocar un dels edificis patrimonials més emblemàtics d’El Prat, el teatre modernista de l’Artesà, un grup de veïns i veïnes a la una del migdia de dissabte van acampat davant l’Artesà per tractar d’aturar el seu enderroc i tractar de convertir les seves inmediacions en un espai comunitari obert al veïnat. Fins avui l’acampada ha transcorregut sense cap més incident destacable què l’intent per part de la policia municipal d’entrar un cotxe patrulla dins del recinte de l’acampada, davant l’oposició i la protestes dels acampats.

Des dels acampats, s’ha convidat al veïnat a que s’apropin a l’espai d’acampada a expressar el seu suport, a acampar, a participar a les assemblees què tindran lloc cada tarda a les 19h i a acudir a la cercavila reivindicativa convocada al dia següent a les 12 del migdia a la Plaça de la Vila per exigir l’aturada del projecte.

Aquest diumenge unes 250 persones s’han manifestat al migdia amb una cercavila fins al teatre de l’Artesà per reivindicar la preservació del patrimoni, un procés participatiu obert als veïns i veïnes, i per protestar contra els plans d’enderroc de l’ajuntament.

La manifestació va finalitzar a l’espai de l’acampada de l’Artesà amb la lectura d’un manifest, i la celebració d’una assemblea popular, on els reunits han decidit prolongar l’acampada, i programar diàriament actes de caràcter lúdic, cultural, reivindicatiu, i oberts al conjunt de la població pratenca.

– Per seguir les activitats diaries programades a l’espai de l’acampada podeu fer-ho seguint el seu mur de Facebook o al seu compte de twitter