La Generalitat contradiu a l’Ajuntament i emet una recomanació per la protecció integral del Teatre de l’Artesà

maig 29, 2017 in Actualitat, CULTURA by admin

«Considera què l’actual Projecte Executiu del Teatre de l’Artesà no respecta el seu valor patrimonial i històric i suposa l’enderroc de l’edifici».

 

Malgrat declarar que aquesta qüestió era competència municipal, pel Departament de Cultura de la Generalitat, és recomanable que qualsevol projecte d’intervenció patrimonial reconegui els elements amb valor històric, artístic i arquitectònic més enllà d’aquells legalment protegits i catalogats. Tanmateix, l’actual Projecte del Teatre de l’Artesà únicament contempla, la conservació d’aquells elements que estan protegits pel catàleg municipal.

Aquesta recomanació es produeix sis mesos després de l’aprovació per part de la Generalitat del pla especial sobre l’Artesà presentat per l’Ajuntament del Prat a l’administració catalana.

El Departament de Cultura afirma ara que és recomanable que el projecte d’intervenció de l’Artesà reconegui el valor històric i arquitectònic del conjunt de l’edifici i que conservi la recuperació integral de la seva imatge, i que en cas que algun element no es pugui conservar es documenti de forma completa i exhaustiva.

 

Per saber-ne més

Els projectes de reforma de l’Artesà plantegen l’enderroc del teatre