Una constructora de la trama del 3% s’encarrega de les obres de la Ricarda

June 20, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

Durant les últimes setmanes s’estan realitzant les obres d’urbanització de l’entorn de la Granja La Ricarda, que hauran de permetre que aquest espai, que porta anys buit, estigui en servei. L’Empresa constructora encarregada de realitzar les obres en un període de 4 mesos és Rogasa, a la qual l’àrea d’urbanisme de l’ajuntament del Prat va adjudicar un contracte de 675.180,5 euros.

Rogasa és una de les empreses implicades en la trama del 3%, la investigació de la qual va demostrar que empreses constructores lliuraven a Convergència Democràtica de Catalunya imports equivalents al 3% del volum de negoci de les licitacions que aconseguien d’ajuntaments governats per aquest partit. En aquesta xarxa, els polítics es reunien amb els empresaris als quals posteriorment adjudicaven la licitació d’obres o prestació de serveis, i finalment aquests feien donacions a la fundació Catdem, vinculada a Convergència. La investigació del cas va treure a la llum documents que demostraven que Rogasa, en mans de Juan Romero Gamero, va aconseguir una obra de construcció d’una escola a Roses a través d’aquest sistema. Altres empreses implicades van ser Urbaser i Copisa.

L’Ajuntament del Prat de Llobregat, en les seves licitacions públiques d’adjudicació d’obres o prestació de serveis, no inclou cap clàusula que exclogui o penalitzi les empreses vinculades a casos de corrupció. En l’adjudicació de les obres de La Ricarda, Rogasa va ser la quarta oferta més econòmica i va guanyar el concurs perquè la Mesa de contractació va excloure les tres anteriors, amb pressupost entre el 8% i el 3% més baixos que el de Rogasa, en considerar que les ofertes eren desproporcionadament baixes i que no eren viables.