Una iniciativa pretén commemorar la Marxa del Llobregat en el seu 40è aniversari

June 26, 2017 in Actualitat, TERRITORI

«L’any 2018 en farà quaranta de la Marxa del Llobregat, una caminada ecologista que va recórrer tota la conca del riu, del naixement fins la desembocadura, tot reivindicant una aigua neta i sense contaminació».

«Impulsen iniciativa per commemorar el 40 aniversari de la Marxa del Llobregat i pretenen impulsar l’edició d’un llibre i un acte commemoratiu a El Prat».

 

Del 20 d’agost al 9 de setembre, impulsada pel Grup de Defensa del Medi Ambient del Prat de Llobregat, la Marxa del Llobregat va comptar amb la participació de molta gent, va tenir un gran ressò als mitjans de comunicació i va contribuïr el creixement de la consciència ecologista al nostre país. El grup impulsor el formàvem, entre d’altres, Jordi Moners, Núria Codina, Jordi Mata, Joanjo Consuegra, Pere Bou i Salvador Balcells del Prat de Llobregat, Pere Pugès i Vicenç Bon de Sant Boi de Llobregat, Jordi Solé de Gavà, Jaume Vendrell de Sant Climent de Llobregat, Salvador Redó de Monistrol de Montserrat i Jordi Lleida, Josep Huguet i Toni Cabra de Manresa. Precisament Jordi Moners va ser un dels pocs que va fer tot el recorregut sencer a peu. I en va escriure un dietari que encara està esperant la seva publicació, juntament amb tota la resta de documentació generada per la Marxa (cartells, manifestos, fotografies, retalls de premsa, etcètera).

De les personalitats que van donar suport a la Marxa del Llobregat destaca la figura de l’aleshores senador Lluís Maria Xirinacs. I en el terreny de la comunicació el Col•lectiu de Periodistes Ecologistes de Catalunya (Santiago Vilanova Tané, Xavier Garcia, Jaume Reixac, Josep Català…) Entre els actes finals de la Marxa, que van tenir lloc al Prat, destaca l’Assemblea d’Ecologistes dels Països Catalans, amb més de vint-i-cinc grups participants.

Hi ha material suficient per fer-ne un llibre, o això és el que en pensa almenys Salvador Balcells, durant molt anys un destacat activista ecologista d’El Prat, i promotor d’aquesta iniciativa per fer possible l’edició del llibre i un acte públic commemoratiu en motiu 40 anys de la marxa al nostre municipi. Per tal de sufragar les despeses generades, s’estudia obrir un compte de micromecenatge a Verkami.

Per saber-ne més:
La Marxa del Llobregat de 1978