Qui som

 

El 27 d’octubre de l’any 2012, associada a la 2a Ruta Anarquista del Prat organitzada pels carrers del Prat, va néixer el projecte d’El Prat Llibertari. La idea era que tota la documentació i materials generats en el marc dels preparatius d’aquella diada poguessin ser consultats permanentment, conjuntament amb les aportacions de diversos artistes pratencs.

A partir d’aquest punt i associada a la ja citada proposta de caire històric -la pàgina de la Ruta Anarquista del Prat– s’hi va afegir la d’un portal més centrat en l’actualitat i difusió de totes aquelles iniciatives relacionades amb els moviments socials del Prat. La intenció de l’equip de persones que va assumir aquella tasca, era (i és) fer d’altaveu i caixa de ressonància de totes aquelles iniciatives populars, alternatives i resistències que es desenvolupen al nostre àmbit local, encara que no coincideixin amb el 100% dels nostres plantejaments, mitjançant la reproducció dels articles originals generats des dels mateixos moviments socials, tot aportant cròniques de mitjans locals que en parlessin, o redactant-les nosaltres mateixos, i defugint sempre la perspectiva  dels diferents poders econòmics o de la política partidista.

Des del treball fet podem valorar què volíem esdevenir i què hem acabat sent. No en va, en el text de presentació de El Prat Llibertari ja avisàvem que concebíem aquest portal com un projecte en evolució constant, que es construïa a través de les aportacions dels diferents moviments, col·lectius i individus que fessin seu el projecte.