Qui som

 

El Prat Llibertari és un portal que va néixer en el marc dels preparatius de la II Ruta Anarquista feta als carrers d’el Prat de Llobregat el 27 d’octubre del 2012, una diada organitzada pel col·lectiu Catarko amb la col·laboració de la CNT-Prat i la distribuïdora Mercat Negre. La generació de diversos materials de caràcter històric i l’aportació de diversos artistes en el projecte van fer-nos plantejar l’obertura d’un portal on poguessin ser consultats permanentment, no només pels assistents a aquella diada concreta, i que encara avui es va ampliant amb nous materials.

A aquesta primera proposta de caràcter històric s’hi havia de sumar un portal més centrat en l’actualitat i difusió de totes aquelles iniciatives relacionades tant amb el moviment llibertari pratenc com amb la resta dels moviments socials del Prat. La nostra intenció era fer d’altaveu i caixa de ressonància de totes aquelles iniciatives populars, alternatives, i resistències que es desenvolupen al nostre àmbit local, encara que no coincidim amb el 100% dels seus plantejaments, reproduint els articles originals generats des dels mateixos col·lectius, aportant cròniques de mitjans locals que en parlessin o redactant-les nosaltres mateixos, defugint sempre qualsevol interès econòmic o partidista.

Des del treball fet podem valorar que volíem esdevenir i que hem acabat sent. No en va, en el text de presentació de El Prat Llibertari ja avisàvem que concebíem aquest portal com un projecte en evolució constant, que es construia a través de les aportacions dels diferents moviments, col·lectius i individus que fessin seu el projecte.